loopbaanscan, persoonlijkheidstesten, testen

Persoonlijkheids en competentietesten kunnen worden ingezet bij selectie ondersteuning, maar ook als onderdeel van outplacement- of loopbaantrajecten. Op deze manier krijgt u snel en simpel meer inzicht in de capaciteiten, persoonlijkheid of inzetbaarheid van medewerkers of kandidaten.

Waarom zou ik testen inzetten?

Testen inzetten is een laagdrempelige, kosten en tijd efficiënte manier om meer te weten te komen over de persoonlijkheid, drijfveren, flexibiliteit en/ of de capaciteiten van een medewerker. Personeelsverloop zorgt voor hoge kosten voor een organisatie. Door middel van het inzetten van testen krijg je als aanvulling op een gesprek een beter en completer beeld van de kandidaat. Je kunt ze inzetten voor een selectieprocedure, in outplacement- of loopbaantrajecten. Het interpreteren van deze testen geeft een mooi beeld van een kandidaat en draagt bij aan een beter inzicht in de achtergrond van de persoon. Voor het uitzetten en interpreteren van de testen dien je gecertificeerd te zijn. Hierin speelt Mirror loopbaan coaching graag een rol voor uw organisatie.

Wat voor testen kan ik kiezen?

Het soort test hangt af van de situatie waarin de testen worden afgenomen. De volgende testen worden aangeboden:

  • Loopbaantrajecten; Persoonlijkheidstest, Carrière ankers, Flexibiliteitstest, Interessetest.
  • Outplacementtrajecten; Mobiliteit van kandidaat, Persoonlijkheidstest, Carrière ankers, Flexibiliteitstest, Interessetest.       .
  • Selectietraject; Persoonlijkheidstest, Capaciteitentest.
  • Mobiliteit van medewerker; Mobiliteit van de kandidaat, Competentietest, Carrière ankers, Drijfverentest, Flexibiliteitstest.

Hoe pas ik de testen toe in mijn selectieproces?

In een selectietraject hangt het er vanaf of men juist veel of weinig reacties binnenkrijgt. Bij minder dan vijf reacties die allemaal op papier geschikt lijken, adviseert Mirror loopbaan coaching om voor het eerste gesprek een persoonlijkheidstest en capaciteitentest af te nemen. Op deze manier nodig je alleen de kandidaten uit die vrij goed matchen met de cultuur en qua ontwikkeling passen. Bij meer dan vijf reacties is het aan te raden om na de eerste gesprekken testen af te nemen. Dit zorgt voor een goede screening van kandidaten en zorgt voor voldoende aandachtspunten voor het gesprek.

Hoe pas ik de testen toe in loopbaan of outplacement trajecten?

Binnen loopbaan, outplacement of mobiliteitstrajecten van medewerkers is het raadzaam om na de intake een test uit te zetten. Op deze manier ontvangt de medewerker een mooi rapport over zichzelf en geeft het voldoende aanknopingspunten om een traject te starten.

Contact opnemen