Vind een nieuwe uitdaging via outplacement

Helaas komt het voor dat er afscheid genomen moet worden van medewerkers. Hiervoor biedt Mirror loopbaan coaching outplacement trajecten aan. Vanwege de nieuwe wetgeving kan de transitievergoeding worden ingezet om outplacement trajecten aan te bieden. Het loont om medewerkers met perspectief de arbeidsmarkt te laten betreden.

Waarom zou ik voor een outplacementtraject kiezen?

Als u afscheid moet nemen van een werknemer dan dient u een transitievergoeding mee te geven aan medewerkers die in dienst zijn. Met een outplacement traject biedt u de werknemer iets extra’s en deze kosten kunt u van de transitievergoeding aftrekken. Een outplacement traject overschrijdt het transitiebudget in de meeste gevallen niet, waardoor er naast een waardevol traject ook nog geld voor de werknemer overblijft.

Hoe ziet een outplacement traject eruit?

Een outplacement traject bestaat meestal uit 5 tot 7 gesprekken in 3 maanden. Een traject kan ook langer duren, soms zelfs een jaar. Dit hangt af van de achtergrond van een kandidaat, de aandachtspunten die de kandidaat heeft en waar de nadruk op dient te liggen in het traject. Een traject start met de vraag Wie ben ik, hierbij breng je in kaart hoe je tot nu keuzes hebt gemaakt en wat de rode draad in je leven is geweest.

Daarna kijken we naar Wat wil ik, Wat kan ik, Waar sta ik en Hoe ga ik het doen. Door middel van oefeningen die zowel tijdens de gesprekken en als huiswerk thuis worden gemaakt, stelt de kandidaat een concreet actieplan op. Dit actieplan is gericht op het vinden van een nieuwe baan en zal samen met de coach geactiveerd worden.

Er wordt veel aandacht besteed aan het benaderen van potentiele werkgevers. Binnen het outplacement traject kunnen ook groepstrainingen plaatsvinden gericht op solliciteren. Aan het eind van het traject ontvangt de kandidaat een rapportage, die met goedkeuring van de kandidaat met de eventuele opdrachtgever/ werkgever gedeeld kan worden.

Waarom outplacement via Mirror loopbaan coaching?

Mirror loopbaan coaching biedt trajecten aan voor een concurrerende prijs, daarnaast heeft Mirror loopbaan coaching een breed netwerk en veel recruitment kennis. Mirror loopbaan coaching is NOLOC gecertificeerd.

Wat zijn de kosten van een outplacement traject?

De kosten voor een traject van 3 maanden bedragen € 2000,- exclusief testen. Een traject van 6 maanden kost € 4000,-, een traject van 9 maanden € 5500,- en een traject van 12 maanden € 6500,-.

Wat is de duur van een outplacement traject?

De duur varieert van 3 tot circa 12 maanden afhankelijk van de achtergrond en aandachtspunten van de kandidaat.

Contact opnemen