Vind ook jouw droombaan via een loopbaantraject

Een loopbaantraject is een geschikt instrument, als je als particulier meer inzicht in je kwaliteiten of drijfveren wilt krijgen en als je wilt weten hoe je je loopbaan verder vorm kunt geven.

Of wilt u als bedrijf meer inzicht geven in de capaciteiten en drijfveren van uw medewerkers, zodat ze gemotiveerd aan de slag blijven? Ook dan is een loopbaantraject een waardevol instrument om in te zetten. 

Waarom zou ik voor een loopbaantraject kiezen?

Een loopbaantraject laat je even stilstaan bij waar je op dit moment staat in je loopbaan en waar je nu eigenlijk naartoe wilt. Zowel voor bedrijven als voor particulieren is het een goed middel om te kijken of je op de juiste plek zit en wat de toekomstmogelijkheden zijn. Ook geeft het vanuit de werkgever waardering voor de medewerker om hem of haar uit te dagen vooruit te kijken. Een loopbaantraject is dus niet alleen geschikt voor mensen die niet weten wat ze willen, maar juist ook voor mensen die al een tijdje in dezelfde functie zitten of onzeker zijn over hun eigen capaciteiten.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Een loopbaantraject bestaat meestal uit 5 tot 7 gesprekken. Dit hangt af van de loopbaanvraag en of de kandidaat nog extra hulp wil met solliciteren of op social media gebied. Een traject start met de vraag Wie ben ik, hierbij breng je in kaart hoe je tot nu keuzes hebt gemaakt en wat de rode draad in je leven is geweest.

Daarna kijken we naar Wat wil ik, Wat kan ik, Waar sta ik en Hoe ga ik het doen. Door middel van oefeningen, die zowel tijdens de gesprekken en als huiswerk thuis worden gemaakt wordt er een concreet actieplan opgesteld. Dit actieplan wordt met de hulp van de coach in werking gezet. Aan het eind van het traject ontvangt de kandidaat een rapportage, die met goedkeuring van de kandidaat met de eventuele opdrachtgever/ werkgever gedeeld kan worden.

Wat is het nut van een loopbaantraject?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een goed ingericht loopbaantraject medewerkers flexibeler inzetbaar maakt (manageronline.nl, 20-11-2014). Zowel vanuit werkgevers als uit particulier perspectief loont het om inzicht te hebben in je kwaliteiten, capaciteiten en wensen om te weten of je op de juiste plek zit en of je wellicht meer uit je loopbaan kunt halen.

Wat zijn de kosten van een loopbaantraject?

De kosten voor een traject van maximaal zeven gesprekken bedraagt € 2000,- inclusief testen. De inzet van testen wordt namelijk bepaald aan de hand van de loopbaanvraag. De kosten hiervoor variëren van € 250,- tot € 600,-.

Zowel voor particulieren als voor bedrijven zijn dit flinke bedragen. Er zijn diverse regelingen en scholingsbudgetten beschikbaar vanuit de overheid. Er veranderd veel op dit gebied. Informeer eens bij de belastingdienst of kijk op de site van het minsterie van sociale zaken. De trajecten moeten gericht zijn op het toekomstige beroep van de kandidaat. Informeer altijd zelf even of de kosten in jouw geval aftrekbaar zijn.

Wat is de duur van een loopbaantraject?

De duur van een loopbaantraject bedraagt gemiddeld 3 maanden waarin vijf tot zeven gesprekken worden gevoerd. Mochten er meer gesprekken nodig zijn dan wordt er € 250,- per extra gesprek gerekend.

Contact opnemen

Noloc gecertifceerd loopbaan professional